Drozdzowe gwiazdki Rysia...

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
Tatter, to może w takim razie po prostu chodzi jak o wywrocenie koszulki na drugą stronę? ze zewnętrzna czes bulki staje sie srodkiem a naciety srodek po wywinieciu staje sie brzegami...?
 

Smok Milus

Member
Lis 10, 2004
546
0
0
W kwestii nacięć - czarny okrąg to zarys ciasta, a każdy kolor to jedno nacięcie (przyszłe rogi gwiazdek zbiegają się w samym środku ciasta):
gwiazdkipp3.gif


Bardzo mnie zainteresowało użycie karty kredytowej. Dlatego mam następujące pytania:
  • czy ważny jest typ karty (MasterCard / EuroCard / Visa / American Express etc.),
  • czy należy sprawdzić raport finasowy banku-wystawcy karty przed przystąpieniem do wycinania,
  • czy (i jaki) jest wpływ pierwotnej waluty konta na głębokość nacięć (np. wyższy kurs - głębsze nacięcia),
  • jaki musi być stan konta na karcie, aby gwiazdki wychodziły za każdym razem?
  • itp. itd.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
4
0

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,676
517
113
CYTATJuż chyba wiem, jaką następną książkę sobie zamówię A myślałam, że nic mi już nie potrzeba. Hmn
ale szczęśliwa
Kurcze kiedy przetłumaczą choć z dwie ,no dobra jedną książkę o chlebie z prawdziwego zdarzenia....
Ale co tam jest Cin Cin a tu najlepsze przepisy na chleby ,bułki itp ,itp
 

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
Bardzo ladne: tez wypatrzylam je w jakims blogu.
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
4
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
4
0
Nie ma? Masz na mysli zdjecie?

Poszukam, moze odnajde. A jak nie, to dolacze swieza jak zrobie bulki
icon_wink.gif
 

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
27,313
1,607
113
Wyciągnęłyście na wierzch mój wyrzut sumienia. Mam książkę Ryśka od kilku lat i jeszcze nic z niej nie upiekłam
icon_redface.gif
.
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,382
3,668
113
Hmm, gdybym miała z takiego powodu wyrzuty symienia, to biorąc pod uwagę zawartość biblioteczki, dawno powinny mnie zabić na śmierć.
icon_lol.gif
 

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
27,313
1,607
113
No ale przynajmniej jeden przepis z każdej książki powinno się wypróbować!
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,382
3,668
113
E tam.
icon_lol.gif

Moim zdaniem wystarczy przeczytać, jak inne książki. Do dzieł Sienkiewicza czy Dostojewskiego mało kto ponownie zagląda, a nikt im nie zarzuca, że się darmo kurzą na pólkach...
fiesgrins.gif
 

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
4
0
Wlasnie sie pieka. Poczulam sie zachecona brakiem zdjecia w watku i faktem, ze ostatnia bagietke zjedlismy dzis na lunch. Zrobilam z kilgramam maki razowej orkiszowo-pszennej, 10 kraglych buleczek i 6 gwiazdek z makiem, kazda 110g. Zdjecia jutro.

Nadal szukam oryginalnego zdjecia, nie jest latwo
icon_wink.gif


Ale mam nowe, zrobilam dzisiaj tym wczoraj pieczonym, razowym w 100% (orkiszowo-pszennym)

Star_Rolls_2014.jpg

 

Załączniki

  • Star_Rolls_2014.jpg
    Star_Rolls_2014.jpg
    94.5 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator: