Drożdżówki z serem

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
Margot @ 12 Jul 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=727175pychota!Moje w formie jagodzianek
Boskie. Ślinotok do pasa.
lecker.gif
 

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,306
383
83
Margot @ 13 Jul 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=727313aż się zarumieniłam ,dziękuje !
p.s te ciasto to najłatwiejsze w świecie drożdżowe w z wielkim efektem
Potwierdzam, jest tak jak napisała Beata:" Tanie, łatwe w wykonaniu a jednocześnie pysznościowe". Też zrobiłam z tego ciasta jagodzianki, były pyszne.
lecker.gif
mniam.gif


Margot, Twoje jagodzianki są piękne.
daumen.gif
 

-magda-

Member
Mar 24, 2006
328
0
0
Kończymy jeść jagodzianki. Pyszne wyszły- pierwszy raz robiłam, są puszyste, mięciutkie, takie jak lubimy. Bardzo dziękuję za przepis
icon_smile.gif
mniam.gif
 

catparker

Active member
Cze 14, 2007
724
43
28
Piękne drożdżówki wam wyszły, tak smakowicie wyglądają
lecker.gif

Ja wczoraj je upiekłam, tylko w kształcie koperty, z kruszonką (chciałam jak największej powierzchni na kruszonkę bo uwielbiam ją)
Wyszły wspaniałe. Mięciutkie, wilgotne od sera w środku. dzisiaj tylko jedna została. Mąż do pracy wziął ze sobą kilka na śniadanie, i mu koledzy większość zjedli
icon_mrgreen.gif

Świetny przepis, na pewno zagości u mnie na dłużej.
 

catparker

Active member
Cze 14, 2007
724
43
28
Lud_ zrobiłam je w kształcie podobnym do tego jaki mają drożdżówki w cukierniach, mi to właśnie kopertę przypomina ( rozwałkowuję ciasto i wycinam kwadraciki, później sklejam boki po skosie)

Chyba jestem nałogowcem, dzisiaj znowu upiekłam drugą partię, tak nam zasmakowały.
Dziękuję za tak smakowity przepis (wypróbowałam już wiele różnych kombinacji z drożdżowym ciastem, ale zawsze mi suche wychodziło. Zaraz po upieczeniu było OK, ale później robiło się twarde i ciężko było je jeść bez czegoś do popicia, a te drożdżówki są nawet jeszcze smaczniejsze następnego dnia)
 

Lud_

Member
Maj 19, 2008
1,368
0
0
catparker @ 17 Jul 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=729256Lud_ zrobiłam je w kształcie podobnym do tego jaki mają drożdżówki w cukierniach, mi to właśnie kopertę przypomina ( rozwałkowuję ciasto i wycinam kwadraciki, później sklejam boki po skosie)

Chyba jestem nałogowcem, dzisiaj znowu upiekłam drugą partię, tak nam zasmakowały.
Dziękuję za tak smakowity przepis (wypróbowałam już wiele różnych kombinacji z drożdżowym ciastem, ale zawsze mi suche wychodziło. Zaraz po upieczeniu było OK, ale później robiło się twarde i ciężko było je jeść bez czegoś do popicia, a te drożdżówki są nawet jeszcze smaczniejsze następnego dnia)
Aha, czyli kwadrat ciasta, rogi do środka, na środku ser, a po bokach kruszonka?
icon_smile.gif

Fajny patent, łączy to co lubię najbardziej
icon_wink.gif
Szkoda, że nie masz zdjęcia
fiesgrins.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy