1,5 kg dynii (samego miąższu)
1,5 szklanki octu spirytusowego 10%
750g cukru
1 szklanka wody
Z dyni usunąć pestki i włókna, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Cukier, ocet i wodę wlać do garnka i zagotować, tak aby powstał syrop. Do gotującego się syropu wrzucić dynię i gotować od momentu zagotowania się całości 5 minut. Wlewać wrzące do słoików mocno zakręcać. Postawić na wieczku do momentu aż wystygną słoiki.
1,5 szklanki octu spirytusowego 10%
750g cukru
1 szklanka wody
Z dyni usunąć pestki i włókna, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Cukier, ocet i wodę wlać do garnka i zagotować, tak aby powstał syrop. Do gotującego się syropu wrzucić dynię i gotować od momentu zagotowania się całości 5 minut. Wlewać wrzące do słoików mocno zakręcać. Postawić na wieczku do momentu aż wystygną słoiki.
