Hihi co było wczoraj???co pomieszałaś?zrobiłam konfiturę z grejpfrutów, cytryn i pomarańczy + cukier = do bani![]()
![]()
![]()
![]()
gorzkie to to cholerstwo i niesmaczne
![]()
![]()
![]()
![]()
No to ja też taka miałam zamiar(wg MzM)-dopóki autorka boskiego dżemiku nie wróci i mówisz, że nie bardzo?może dodaj czekolady
no dla mnie do bani - a taki wychwalany![]()
![]()
![]()
zapach był boski ale tylko na zapachu się skończyło... liczę jeszcze, że do herbaty będzie ale jakoś nie miałam odwagi próbować![]()
![]()
![]()
wiesz , może grapefruit był jakiś wyjątkowo gorzkia wiesz jakie były pyszne te grejpfruty pyszne![]()
![]()
![]()
no nie wiem... zrób sama przekonasz się... może Tobie podejdzie smaktylko nie rób tego błędu co ja i nie rób hurtem poczwórnej porcji heheeeeeeeeeee
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
mam po jednym owocu i zaraz je pokroje, bo one mają chyba przespać się ze sobątak mają się przespać z wodną - cukrową kołdrą![]()
własnie wylizuję słoiczek po tym cudzie czekoladowym...postanowiłam dziś zrobic cytrusową konfiture Magdy i tak na próbę pomieszac z rozpuszczoną czekoladą, a niech tam...uzależniłam się i nie będę tak spokojnie czekać aż Małgosia (autorka boskego dżemiku) wróci z Austrii.
Do dzieła!
Czy Małgosia wróciła już z Austrii![]()
No to ja też taka miałam zamiar(wg MzM)-dopóki autorka boskiego dżemiku nie wróci i mówisz, że nie bardzo?może dodaj czekolady
no dla mnie do bani - a taki wychwalany![]()
![]()
![]()
zapach był boski ale tylko na zapachu się skończyło... liczę jeszcze, że do herbaty będzie ale jakoś nie miałam odwagi próbować![]()
![]()
Ja robilam 2 wersje dla mnie z grejfrutem, bo lubie te goryczke, a dla menza bez ( i trza dokladnie z albedo obedrzec), bo on nie lubi, ale do herbaty to zezarl te moje sloiki z goryczka.Tak jak sprobowal, to go wykrzywilo i wzdryglo, ale herbata bardzo mocno mu smakowala.
Hichotko kochana, sprobuj z herbata. Nie recze, ze Ci posmakuje, ale skoro moj wlasny chlop wyzarl; a wlasciwie wypil moja gorzka konfiture to szansa istnieje. A i ja jeszcze dodalam duzo mniej cukru do tej mojej w ramach oszczednosci kalorycznych.
Kasha-- ja tu przysle autorkę przepisu - niech sie wypowie![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.