- Cze 25, 2008
- 3,857
- 0
- 0
Ekoszarlotka Mańki
Formę maznąć tłuszczem i wysypać bułką. Włożyć masę z płatków tak na półtora centymetra. Ona nie urośnie. Na nią jabłka - dużo.
Piec w piekarniku, w niskiej dość temperaturze, długo. Jakąś godzinę lub lepiej. Zgodnie z zasadami makrobiotyki jabłka długo prażone same "oddają cukier”. Robią się słodkie i nie potrzeba cukru!"
Szczerze polecam, szarlotka słodka, soczysta, lekko kwaskowa, rozpływa się w ustach. Ta godzina pieczenia w 150 st. C to jest to, co ta szarlotka lubi najbardziej.
Piekłam w tortownicy 28cm.
- 1 kg jabłek
- 1 szkl. płatków owsianych
- 1/2 szkl. muesli
- dowolne bakalie (wiórki kokosowe, rodzynki, orzechy co kto lubi)
- 1/3 kostki masła
Formę maznąć tłuszczem i wysypać bułką. Włożyć masę z płatków tak na półtora centymetra. Ona nie urośnie. Na nią jabłka - dużo.
Piec w piekarniku, w niskiej dość temperaturze, długo. Jakąś godzinę lub lepiej. Zgodnie z zasadami makrobiotyki jabłka długo prażone same "oddają cukier”. Robią się słodkie i nie potrzeba cukru!"

Szczerze polecam, szarlotka słodka, soczysta, lekko kwaskowa, rozpływa się w ustach. Ta godzina pieczenia w 150 st. C to jest to, co ta szarlotka lubi najbardziej.
Piekłam w tortownicy 28cm.
Ostatnią edycję dokonał moderator: