Ilona
Moderator
- Paź 10, 2004
- 37,718
- 1
- 0
Caritka @ 16 Oct 2008 napisał:
Caritka @ 16 Oct 2008 napisał:
Ilona @ 16 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=763358Nie. Dorastasz do smaku![]()
![]()
Podoba mi sietak wlasnie chcialam powiedziec![]()
![]()
Caritka @ 16 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=763316Powiem szczerze, ze one mi jakos wcale nie przypominaja piernikow![]()
Sa miodowe, w dotyku lekko klejace ( moze dlatego, ze sa jeszcze dosc swieze) , bardzo orzechowe i bardzo slodkie.No to myślę, że te będą mi smakowały skoro są bardzo orzechowe, bardzo słodkie i miodowe ( mimo, że miodu w sobie nie mają )![]()
Caritka @ 16 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=763316Powiem szczerze, ze one mi jakos wcale nie przypominaja piernikow![]()
Sa miodowe, w dotyku lekko klejace ( moze dlatego, ze sa jeszcze dosc swieze) , bardzo orzechowe i bardzo slodkie.
Mimo wszystko fajnie sie je wcina
Nie przypominają, bo w nich nie ma mąki. To są orzechy i skórki zatopione w pianie cukrowo-jajecznej z dodatkiem aromatycznych przypraw i upieczone.
BeataSz @ 16 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=763421No to myślę, że te będą mi smakowały skoro są bardzo orzechowe, bardzo słodkie i miodowe ( mimo, że miodu w sobie nie mają )
Beata, powiem szczerze, ze ja sie juz boje![]()
Mi, troche "podchodza" one miodem, a Maz stwierdzil..- "mmmm, jakie pyszne! - To z anyzkiem?"
![]()
![]()
Mam nadzieje, ze one trafia w Twoj gust![]()
hazo @ 16 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=763430Nie przypominają, bo w nich nie ma mąki. To są orzechy i skórki zatopione w pianie cukrowo-jajecznej z dodatkiem aromatycznych przypraw i upieczone.No wlasnie, Hazo... Dlatego troche reka mi zadrzala i nie umialam napisac poprawnej -spolszczonej nazwy..- "Pierniki Elizy"...-
ze Elizy, to sie zgodze, ale ze pierniki....- no nie wiem![]()
W kazdym razie- Meza nie moge odgonic od puchy- zapowiedzialam, ze przynajmniej dwa ma zostawic na 10 dni![]()
![]()
Bea73 @ 16 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=763318ja wlasnie kilka dni temu znalazlam tez przepis na te pierniczki Elizy, tlumaczenie po francusku, ale skladniki / proporcje sa inne i teraz nie wiem ktore robic
Ten francuski. Będzie na Cinie kolejny piernikowy przepis do kolekcji![]()
Bea73 @ 16 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=763326Tez mnie denerwuje jak tyle przepisow na to samobo skad ma czlowiek wiedziec ktore zrobic?![]()
Caritka @ 16 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=763329No, racja- ja sie potem jeszcze zastanawiam, ktore to sa orginalne
Też mnie zawsze to męczy- który z przepisów jest tym właściwym/autentycznym/oryginalnym
Sinistra @ 17 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=763675Ten francuski. Będzie na Cinie kolejny piernikowy przepis do kolekcji![]()
![]()
sie zrobi, ale nie obiecuje jeszcze kiedy... jak na razie bowiem mysli zaprzata mi dynia![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.