- Paź 29, 2004
- 550
- 4
- 18
4 szkl maki chlebowej
1 1/2 lyzeczki soli
1 1/2-1 2/3 szkl cieplego mleka
1/2 lyzeczki cukru
1 1/2 lyzeczki drozdzy
1 lyzka roztopionego masla
maka ryzowa lub kukurydziana do posypania
wyrabiamy w maszynie.po wyrosnieciu rozwalkowujemy na okolo 1 cm grubosci, wycinamy dowolnej wielkosci kolka,opruszamy maka ryzowa lub kukurydziana,zostawiamy do wyrosniecia na okolo 30 min.
rozgrzewamy griddle(to taki rodzaj plaskiej patelni zeliwnej o grubym dnie).smazymy na wolnym ogniu okolo 7 min z kazdej strony az beda zlote.studzimy na kratce.
1 1/2 lyzeczki soli
1 1/2-1 2/3 szkl cieplego mleka
1/2 lyzeczki cukru
1 1/2 lyzeczki drozdzy
1 lyzka roztopionego masla
maka ryzowa lub kukurydziana do posypania
wyrabiamy w maszynie.po wyrosnieciu rozwalkowujemy na okolo 1 cm grubosci, wycinamy dowolnej wielkosci kolka,opruszamy maka ryzowa lub kukurydziana,zostawiamy do wyrosniecia na okolo 30 min.
rozgrzewamy griddle(to taki rodzaj plaskiej patelni zeliwnej o grubym dnie).smazymy na wolnym ogniu okolo 7 min z kazdej strony az beda zlote.studzimy na kratce.