Akulka @ 12 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=485393I to jest resztka. Dopadłam ten kawałek w ostatniej chwili, a raczej wyrwałam komus talerzyk z ciastem
i prawidłowo! robiłaś to masz prawo![]()
Kleopatra @ 15 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=487423He he... Mówcie mi tak jeszcze
Oki![]()
Zrobiłam powtórkę w ten weekendPodwójną
, bo miałam wielki budyń na 1,5 l płynu i nie chciało mi sie w proporcjach mieszać.![]()
Jeden zrobiłam tradycyjnie, drugi oblałam czekoladową polewą, bez smietany i biszkoptów na wierzchu. Odlot.
Powiem jedno, nie wiem który był smaczniejszy, ale połaczenie czekolady z tą masą, to również rewelacja![]()
dioda87 @ 24 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=493408No i do śmietany dodałam żelatynki żeby lepiej się trzymała bo jakoś nie jestem przekonana do śmietan-fixów.Dioda, a ile dałaś tej żelatyny? Boi ja bym miała problem ile dać, żeby nie popłynęło, ale jeszcze wciąż puszysta ta śmietana była![]()
![]()
Maria z Łeby @ 29 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=495700Annaa on tak apetycznie wygląda, że mam ślinotokdzięki![]()
to jeszcze w przekroju a co tam korzystam ze swoich 5 minut sławy![]()
![]()
![]()
jako że miałam dwa cienkie biszkopty nasączyłam je ponczem tak jak było w przepisie i skleiłam dżem z czarnej porzeczki
![]()
naprawdę bardzo lubię ten tort, nie jest ciężki, szybko się robi i jest dosyć efektowny, koszty jak na tort nie są duże
Akulka @ 25 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=493669Dioda, a ile dałaś tej żelatyny? Boi ja bym miała problem ile dać, żeby nie popłynęło, ale jeszcze wciąż puszysta ta śmietana była![]()
Tak na okonojakieś niecałe 2 łyżki i trzymało się świetnie
![]()
Ines @ 2 May 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=497514Dalam jedynie galaretke ananasowa, bo nie udalo mi sie tutaj znalezc cytrynowej. Wyobrazcie sobie, ze sa galaretki nawet o smaku banana, czekolady, albo coli, a cytrynowej nie uswiadczysz...Rowniez biszkoptow takich tradycyjnych nie ma, ale to rozwiazalismy herbatnikami.Ines, cytrynowej poszukaj we Froiz, czesto tam bywa. Czasami w zwyklych sklepach zdarza sie zestaw firmy Royal cytrynowa i truskawkowa. Jak trafie to zawsze kupuje na zapas.![]()
Biszkoptow okraglych rzeczywiscie nie ma, sa tylko podluzne. Chociaz nie - raz widzialam male okragle w sklepie z orientalna zywnoscia w Porto na Praça da República.
Wszystkie wasze cytrynowce sa piekne i kuszace i wydaja sie takie leciutkie i puchate. Chyba sie skusze...![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.