Fasolka po bretońsku*

margarett

Member
Wrz 14, 2007
607
0
16
Zrobiłam z czerwoną fasolką z puszki i wiejską kiełbasą. Szybkie i pyszne, w sam raz na deszczowy dzień
daumen.gif

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Cieszę się, margarett
icon_smile.gif
Też uważam, że na deszczowy dzień idealne
icon_smile.gif

Nie wiem, co Ci poradzić, sabuto, bo tutaj nie bardzo jest czym zastąpić tę fasolę, na niej opiera się to danie.

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
Spadłaś mi z nieba z tym przepisem, bo przy tej pogodzie miały być na obiad kanapki. Okazało się, że mam do wyboru różnokolorowe fasole i wszystkie pozostałe rzeczy, oprócz czosnku granulowanego. Dałam trochę świeżego do białej fasoli, a resztę zgodnie z przepisem. W paręnaście minut miałam ciepły obiad - dodatkowo bardzo smaczny. Aha, jako wędlinę wykorzystałam parówki, bo kiełbasy było brak. Smak wędzonki nadrobił boczek. Ogólnie wyszło bardzo dobre, a ja najedzona jak bąk. Dzięki za ekspresowy i smaczny przepis
lecker.gif

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Seniorko, ja osobiście bardzo lubię wersję z parówkami. Bardzo się cieszę, że Ci smakowało i że miałaś fasolkę zamiast kanapek - zawsze to coś ciekawszego, no i na ciepło
icon_smile.gif

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
U mnie za wędzonke "robi" papryka wędzona
icon_mrgreen.gif

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Za wędzonkę - to dość proste. Ale czym byś fasolę zastąpiła?

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
No ze strączkowymi to problem. Ja jeszcze lubie ciecierzyce ala fasolka ale to też strączek.
Marchewke po bretońsku?
icon_razz.gif
bez strączków.

Edit. kotlety sojowe (czy też krajanka sojowa) w sosie pomidorowym też są pyszne...

Ostatnią edycję dokonał moderator:

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Dawniej przed chorobą uwielbiałam właśnie fasolkę po bretońsku! Zdaję sobie sprawę,że zamiana fasolki to już nie to i tak mi się smutno zrobiło!
Mam prośbę do wszystkich fasolo- żernych delektujcie się za moje zdrowie! Bo jak pić można za zdrowie to jeść chyba też!
wink.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy