- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Fasolka, ziemniaki i makaron
Danie uniwersalne do wszelkiego rodzaju mięsa i sosów.
300 g fasolki szparagowej
300 g ziemniaków
200 makaronu (suchego)
1 łyżeczka masła
sól
1.Fasolkę oczyszczamy z końcówek i kroimy w 3 cm kawałki.
2.Ziemniaki obieramy i kroimy w 3 mm krążki.
3.Do posolonej gotującej się wody dodajemy fasolkę szparagową. Po 5 minutach dodajemy pokrojone ziemniaki, a po następnych 5 minutach połamany makaron. Gotujemy jeszcze 10 minut, pod sam koniec dodając masło.
Odcedzamy i podajemy na ciepło jako dodatek do wszelkiego rodzaj mięs (sznycle, mielone, pieczenie, gulasze, udka kurze itp)
Ps.Jeżeli potrawę wymieszamy z pesto mamy natychmiast pełen szybki obiad.
Danie uniwersalne do wszelkiego rodzaju mięsa i sosów.

300 g fasolki szparagowej
300 g ziemniaków
200 makaronu (suchego)
1 łyżeczka masła
sól
1.Fasolkę oczyszczamy z końcówek i kroimy w 3 cm kawałki.
2.Ziemniaki obieramy i kroimy w 3 mm krążki.
3.Do posolonej gotującej się wody dodajemy fasolkę szparagową. Po 5 minutach dodajemy pokrojone ziemniaki, a po następnych 5 minutach połamany makaron. Gotujemy jeszcze 10 minut, pod sam koniec dodając masło.
Odcedzamy i podajemy na ciepło jako dodatek do wszelkiego rodzaj mięs (sznycle, mielone, pieczenie, gulasze, udka kurze itp)
Ps.Jeżeli potrawę wymieszamy z pesto mamy natychmiast pełen szybki obiad.