Fasolka, ziemniaki i makaron

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
1
0
Fasolka, ziemniaki i makaron

Danie uniwersalne do wszelkiego rodzaju mięsa i sosów.

Fasolka__ziemniali_i_makaron.JPG

300 g fasolki szparagowej
300 g ziemniaków
200 makaronu (suchego)
1 łyżeczka masła
sól

1.Fasolkę oczyszczamy z końcówek i kroimy w 3 cm kawałki.
2.Ziemniaki obieramy i kroimy w 3 mm krążki.
3.Do posolonej gotującej się wody dodajemy fasolkę szparagową. Po 5 minutach dodajemy pokrojone ziemniaki, a po następnych 5 minutach połamany makaron. Gotujemy jeszcze 10 minut, pod sam koniec dodając masło.
Odcedzamy i podajemy na ciepło jako dodatek do wszelkiego rodzaj mięs (sznycle, mielone, pieczenie, gulasze, udka kurze itp)

Ps.Jeżeli potrawę wymieszamy z pesto mamy natychmiast pełen szybki obiad.




 

Załączniki

  • Fasolka__ziemniali_i_makaron.JPG
    Fasolka__ziemniali_i_makaron.JPG
    273.5 KB · Wyświetleń: 0

renia2001

Member
Maj 10, 2012
966
0
0
Ty tak na serio makaron i ziemniaki? Przepraszam za to pytanie, ale dla mnie to jednak za dużo dobrego w jednym
icon_smile.gif
To zamiast sałatki czy ziemniaków?
 

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
1
0
To jest zamiast ziemniaków.
Zapomniałem napisać ,że jest to porcja dla 4 - 6 osób.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy