Składniki na 2 porcje
• 1 większa pierś z kurczaka
• 4 pieczarki
• 1 cebula
• 2 ząbki czosnku
• 2 plastry sera żółtego
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• olej do smażenia
• 2 patyczki do szaszłyków
• Przyprawy:
• sól
• pieprz biały mielony
• papryka słodka mielona
• pieprz ziołowy
Etapy przygotowania
1. Pieczarki czyścimy i trzemy na tartce jarzynowej o średnich oczkach. Cebulę obieramy i kroimy kosteczkę. Natomiast czosnek przeciskamy przez praskę.
2. Pierś z kurczaka przecinamy na pół tak by powstały dwie. W każdej robimy sporą kieszonkę.
3. Piersi nacieramy ziołami i solą od środka.
4. Pieczarki, cebulę i czosnek zrumieniamy na patelni na oliwie. Doprawiamy do smaku.
5. Napełniamy farszem kieszonki w piersi kurczaka
6. Na koniec do owej kieszonki wkładamy po plastrze zółtego sera.
7. Każdą pierś spinamy dokładnie na długości patyczkiem do szaszłyków.
8. Obsypujemy je ziołami i solą z każdej strony.
9. Smażymy na wolnym ogniu - często obracając.
10. Podajemy na gorąco do frytek i różnego rodzaju surówek.
WYŚMIENITE!!!
• 1 większa pierś z kurczaka
• 4 pieczarki
• 1 cebula
• 2 ząbki czosnku
• 2 plastry sera żółtego
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• olej do smażenia
• 2 patyczki do szaszłyków
• Przyprawy:
• sól
• pieprz biały mielony
• papryka słodka mielona
• pieprz ziołowy
Etapy przygotowania
1. Pieczarki czyścimy i trzemy na tartce jarzynowej o średnich oczkach. Cebulę obieramy i kroimy kosteczkę. Natomiast czosnek przeciskamy przez praskę.
2. Pierś z kurczaka przecinamy na pół tak by powstały dwie. W każdej robimy sporą kieszonkę.
3. Piersi nacieramy ziołami i solą od środka.
4. Pieczarki, cebulę i czosnek zrumieniamy na patelni na oliwie. Doprawiamy do smaku.
5. Napełniamy farszem kieszonki w piersi kurczaka
6. Na koniec do owej kieszonki wkładamy po plastrze zółtego sera.
7. Każdą pierś spinamy dokładnie na długości patyczkiem do szaszłyków.
8. Obsypujemy je ziołami i solą z każdej strony.
9. Smażymy na wolnym ogniu - często obracając.
10. Podajemy na gorąco do frytek i różnego rodzaju surówek.
WYŚMIENITE!!!
