- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Kiedy Sowa_nie_Sowa zobaczyła u mnie Jajka faszerowane po francusku, zainspirowały ją to do zrobienia jajek z anchois. Gdy zobaczyłam ten przepis u Sowy wiedziałam, że teraz ja muszę je zrobić. Już po zestawie składników wiedziałam, że będą pyszne - i rzeczywiście są.
Polecam wszystkim.
4 jajka
2 fileciki anchois
2 łyżki drobno startego żółtego sera
1 łyżka majonezu
Jajka ugotować na twardo. Przestudzić, obrać, przekroić na pół. Żółtka wyjąć i zmiksować ( ja utarłam blenderem) razem z anchois, serem i majonezem na gładki krem.
Napełniać jajka. Można udekorować koperkiem lub pietruszką.


4 jajka
2 fileciki anchois
2 łyżki drobno startego żółtego sera
1 łyżka majonezu
Jajka ugotować na twardo. Przestudzić, obrać, przekroić na pół. Żółtka wyjąć i zmiksować ( ja utarłam blenderem) razem z anchois, serem i majonezem na gładki krem.
Napełniać jajka. Można udekorować koperkiem lub pietruszką.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: