Fenkuly z cebula i papryka z patelni

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
FENKULY Z CEBULA I PAPRYKA Z PATELNI
1 fenkul
pol cebuli
pol papryki czerwonej
oliwa extravergine
ocet winny
sol
pieprz
siekana natka pietruszki
- ugotowac fenkula w osolonej wodzie / okolo 10 minut /
- cebule i papryke pokroic, wrzucic na rozgrzana oliwe, dodac pokrojonego na osemki fenkula
- skropic wszystko octem winnym, doprawic sola i pieprzem, a nastepnie smazyc przez 5-8 minut
- podawac posypane natka pietruszki
 

Penia

Member
Wrz 15, 2004
376
0
0
Pyszne danko, tylko fenkuł musi być młody (mój był niestety przerośnięty-włóknisty). W smaku przypomina szparagi.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy