- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Uprzedzam,ze kombinowałam jak koń pod górkę <!--emoid
--><!--endemo-->
Minimum 2 godziny wczesniej - 100 g kawy w ziarenkach zalać około 1 litrem podgrzanej mieszanki : mleko skondensowane niesłodzone (500ml), mloeko zwykłe i śmietana (ja dałam jedną mała piątnicęi uzuopelniłam zwykłym mlekiem)
Odstawić
Zrobić karmel
6 jajek wymieszac dokłądnie z 100 g cukru (mozna dac nieco wiecej), 3 łyzkami kawy rozpuszczalnej i 4 łyzkami np rumu.
Wlac mieszankę mleczno kawową (ODCEDZIĆ ZIARENKA KAWY!)
dokłądnie wymieszać. Płyunu powinien być 1 litr lub ciut więcej.
a dalej postępowac tak jak z flanem margi <!--emoid
--><!--endemo-->
czyli wlac karmel do foremki, wlac masę.. piec w kapieli wodnej przez około 45 min w 180 stopniach
Minimum 2 godziny wczesniej - 100 g kawy w ziarenkach zalać około 1 litrem podgrzanej mieszanki : mleko skondensowane niesłodzone (500ml), mloeko zwykłe i śmietana (ja dałam jedną mała piątnicęi uzuopelniłam zwykłym mlekiem)
Odstawić
Zrobić karmel
6 jajek wymieszac dokłądnie z 100 g cukru (mozna dac nieco wiecej), 3 łyzkami kawy rozpuszczalnej i 4 łyzkami np rumu.
Wlac mieszankę mleczno kawową (ODCEDZIĆ ZIARENKA KAWY!)
dokłądnie wymieszać. Płyunu powinien być 1 litr lub ciut więcej.
a dalej postępowac tak jak z flanem margi <!--emoid
czyli wlac karmel do foremki, wlac masę.. piec w kapieli wodnej przez około 45 min w 180 stopniach

Ostatnią edycję dokonał moderator: