Flan kokosowy

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
Marghe, jeszcze nie zrobiłam, bo dopiero wrocilam do domu. Powazne kuchenne harce to u mnie są w piątki, bo wtedy siedze sama w domu
icon_smile.gif

ale mimo wszystko wiem, że na zimno, bo jadlam nie raz
icon_smile.gif

a walsnie a propos deserow - widzialam w delikatesach w panoramie jakis wloski deser mietowy z czekolada, ktory sie jakos jak budyn robilo... z tylu pisali, ze to jakies tradycyjne wloskie, ae ja nigdy o tym nie slyszalam? co to moze byc? i czy dobre?

kasiak73

Member
Lut 15, 2005
2,590
0
0
Zrobiłam Flan,bardzo nam smakuje to jest to co lubimy.Mam pytanko czy karmel u góry ma być rzadki i taki pływający czy tylko mnie taki wyszedł.W wolnej chwili wkleje zdjecie.Pozdrawiam :lol:

JotHa

Member
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
Mam taki zawsze Pychota .....;)

Na poczatku, jak stygnie, to momentalnie twardnieje, ale po kapieli wodnej, po ostudzeniu robi sie z niego sosik.

Iguana

Member
Wrz 13, 2004
7,631
0
0
Siedzi sobie flan w piecyku Czy on powinien sie nieco przypiec z wierzchu? Mój sie przypiekł więc przykryłam folia aluminiową nie wiem czy dobrze zrobiłąm ...
Iguana, jak sie przypiekl, to chyba zrobil sie suchy
icon_sad.gif
. Dobrze, ze go przykrylas folia.
Napisz jak Ci wyszedl.

Marga
Skleroza nooo

Zrobiłam i nie był za suchy bo jak tylko zaczynał się troszke rumienić to go tą folia przykryłam i przestawiłam piecyk na grzanie z dołu.

Pycha był i zamierzam zrobić jakies inne rodzaje i moze spróbowac jak wyjdzie w foremie do pudingu czyli tej do baby gotowanej

W związku z zawieruszeniem się miętowych smakowitości przypominam ze to wątek o flan kokosowym :!: Zgłoście do moda to podzieli temacik.

kasiak73

Member
Lut 15, 2005
2,590
0
0
Ja dzisiaj zrobilam powtorke Flanu właśnie się studzi mniam,mniam a mam mieć gosci popołudniu więc poczestuje deserkiem

jo_anna

Member
Paź 28, 2004
578
0
0
Marga, że smakuje, to mało powiedziane
icon_smile.gif
Rozpływa się w ustach i nie pozwala odejść od stołu póki cały nie zniknie z horyzontu
icon_smile.gif

To był mój debiut flanowy.
Walczyłam z nim dwa dni :dump:
Mam chyba zepsuty termometr w piekarniku, bo po nie chciał się pierwszego dnia "związać" i pływał w foremce.
Ale niee.. nie poddałam się, bo spróbowałam wcześniej to cudo.
Dałam mu szansę dopieczenia się następnego dnia.
Udało się
icon_smile.gif
Pełen sukces! Paluszki i foremkę można lizać
icon_smile.gif

Al_inka

Member
Wrz 13, 2004
2,109
0
0
Wcześniej nie miałam jak i kiedy. Teraz wpadam, żeby powiedzieć, że boski po prostu. Dziś robię jako deser po niedzielnym obiadku.
icon_smile.gif

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
Piękny Ci wyszedł, ależ bym sie w niego wgryzła tak chaps!

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy