Focaccia orkiszowa Lutza

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
0
0
Zdecydowanie upieke
icon_biggrin.gif

Tylko burrate niestety przegapilam jak była w dobrej cenie, muszę użyć czegoś innego.
Ale upieke napewno !
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Lis 28, 2005
30,224
969
113
Dziś tylko z odrobiną świeżego rozmarynu i gruboziarnistą solą:

focaccia_orkiszowa.jpg

focaccia_orkiszowa1.jpg
 

Załączniki

  • focaccia_orkiszowa.jpg
    focaccia_orkiszowa.jpg
    84.4 KB · Wyświetleń: 0
  • focaccia_orkiszowa1.jpg
    focaccia_orkiszowa1.jpg
    84.3 KB · Wyświetleń: 0

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
1
0
Pieke jutro. Z sola i rozmarynem do zupy rybnej, jak znalazl.
 

Aniq

Member
Maj 5, 2007
2,734
0
0
Piękna
icon_smile.gif

I takie równe dziureczki wyjdą każdemu, kto się przepisu będzie trzymał????

Bo z poprzednich doświadczeń ( z innej receptury) to raczej fale Dunaju miałam
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
1
0
QUOTE (Aniq @ 17 Mar 2015, 15:46 ) index.php?act=findpost&pid=1568379Piękna
icon_smile.gif

I takie równe dziureczki wyjdą każdemu, kto się przepisu będzie trzymał????

Bo z poprzednich doświadczeń ( z innej receptury) to raczej fale Dunaju miałam
icon_smile.gif
I mialas poprawnie, focaccia zwykle ma nieregularnej wielkosci dziurki
icon_biggrin.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Lis 28, 2005
30,224
969
113
Robię esperyment z nocnym lodówkowaniem ciasta. Ciekawe, czy się uda.



EDIT:
Udało się. Miąższ co prawda inny, z mnóstwem drobnych dziurek, ale smaczny.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: