Focaccia z czerwona cebulka

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
mirabbelka @ 25 Oct 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=383622no, musialam zrobic
icon_wink.gif




moja jest tylko z polowy porcji, wiec duzo nizsza i nie taka ladna, ale bardzo smaczna
ja focaccie zawsze wole z mniejszej porcji.
Lubie prosto z pieca
icon_razz.gif
 

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
4
0
Bardzo prosze i ciesze sie niezmiernie!
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,391
3,678
113
focaccia_tatter.jpg
focaccia_tatter1.jpg
Rewelacja!
mniam.gif

Dzięki, Tatter!
icon_smile.gif
anbetung.gif
 

Załączniki

  • focaccia_tatter.jpg
    focaccia_tatter.jpg
    33.8 KB · Wyświetleń: 4
  • focaccia_tatter1.jpg
    focaccia_tatter1.jpg
    30.6 KB · Wyświetleń: 4

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
4
0
Piekna! Joanno, widze, ze nocka w lodowce wcale jej nie zaszkodzila. Ciekawa jestem jaka jest w smaku - czy inna od takiej "pieczonej od razu", bardziej cebulowa?
Wlasciwie to chyba sama dzis te cebulowa focaccie zrobie
icon_mrgreen.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,391
3,678
113
Muszę w najbliższym czasie upiec drugą, wyrastaną i pieczoną od razu, aby ocenić różnicę.
Mam nadzieję, że będzie tak pyszna jak ta!
icon_smile.gif
Posmak cebulowy jest bardzo delikatny, miąższ puszysty, a skórka chrupiąca. Pyszna była jako dodatek do zimnej ratatouille.
icon_smile.gif
 

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
4
0
E...w takim razie wpiszemy moze uzupelnienie do przepisu, ze bez problemu mozna ja na noc do lodowki?
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,391
3,678
113
Wydaje mi się, że dodatek cebuli nie zaburzył pracy drożdży i nie zmienił znacząco smaku.
Przepis jest najwyraźniej odporny na różne modyfikacje i wariacje...
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Przepyszna ta focaccia
icon_biggrin.gif
Super puszysta i super mieciutka!!!
Z ciastem nie mialam zadnych problemow -choc musialam dosypac ze 2-3 lyzki maki, ale to nie byl zaden problem
icon_wink.gif

Ciasto wyszlo swietne- bardzo elastyczne i miekkie.
Pieklam w dwoch malych formach do tart
icon_lol.gif
Bardzo ladnie wyroslo
icon_lol.gif

Swietna jest! Na pewno przepis przechodzi do ulubionych
daumen.gif

Tatter- bardzo dziekuje za przepis
bussi.gif
cvety.gif
anbetung.gif


PICT0004.JPG

PICT0010.JPG
 

Załączniki

  • PICT0004.JPG
    PICT0004.JPG
    98.3 KB · Wyświetleń: 4
  • PICT0010.JPG
    PICT0010.JPG
    91 KB · Wyświetleń: 4
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
icon_eek.gif
Idę się pakować.....
mniam.gif
 

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
4
0
Caritko...piekna, musiala cudownie pachniec!
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Akulka @ 2 Sep 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=574729
icon_eek.gif
Idę się pakować.....
mniam.gif
icon_lol.gif

Jak idzie pakowanie?
icon_mrgreen.gif

Aha- i napisz, kiedy mam Cie odebrac z dworca
icon_mrgreen.gif


p.s.- a sprobuj nie przyjechac
baa.gif
strafe.gif


tatter @ 2 Sep 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=574990Caritko...piekna, musiala cudownie pachniec!
Oj, tak, Tatter - pachnialo cudnie
icon_biggrin.gif
Tak cudnie, ze dzisiaj robie powtorke- z wieksza iloscia cebuli
icon_lol.gif

Dziekuje jeszcze raz za przepis
anbetung.gif
 

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Chcialam tylko dodac, ze z wieksza iloscia cebuli to jest wlasnie "to"
daumen.gif

Wyszla super! I nawet ksztaltem wyszla inna- nie taka "prosta", jak wczesniej na moim zdjeciu
icon_biggrin.gif

Zdjec niestety nie ma, bo jedna zjedlismy jeszcze ciepla, a druga Maz wzial sobie do pracy
icon_lol.gif


Tatter-jeszcze raz- bardzo Ci dziekuje za przepis
bussi.gif
Bardzo nam smakuje
daumen.gif
 

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
4
0
Caritko, bardzo prosze i niezmiernie sie ciesze, ze wypiekasz te Focaccie.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Chcialam tylko powiedziec
icon_wink.gif
, ze wczoraj zrobilam foccaccie z czerwona i zolta papryka- wyszlo superanckie!
Pomysl z papryka wzial sie stad, ze kiedys jadlam jakies pieczywo z takimi paprykami.
I dopiero, jak upieklam Twoja foccaccie "zaskoczylam", ze to wtedy- mogla byc foccaccia
icon_wink.gif

Wczoraj zrobilam na probe i na prawde wyszlo super. - Polecam sprobowac
icon_wink.gif

Zdjecia niestety nie mam, bo, gdy wyciagalam je z piekarnika, w tym samym czasie weszli goscie i od razu podalam na stol.
No i poprostu nie zdazylam pstryknac... ( bedzie nastepnym razem
icon_wink.gif
)
Zniknelo w oka mgnieniu
icon_biggrin.gif
Bardzo smakowalo, nie umieli sie nachwalic i nawet przepis wzieli
icon_lol.gif

Mam nadzieje, ze sie nie gniewasz Tatter, ze "sprzedalam" Twoj przepis
icon_wink.gif

Jeszcze raz- wielkie dzieki za pyszna foccaccie
bussi.gif
 

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
4
0
To ja sie bardzo ciesze...
icon_biggrin.gif
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Wrzucam do pieca, będzie do ratatouille Ker
lecker.gif
 

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
0
0
Tatter'kubyło PRZEpysznie... Wiesz, nie raz smarowałam oliwą miskę, w której ciasto rosło, ale żeby okryć je "kołderką" z oliwy... Miało to odzwierciedlenie w smaku, oj miało.
Dziękuję za doznania :eek:)