- Lut 21, 2005
- 16,701
- 3
- 38
Przepis pochodzi z "Wielkiej Kuchni Amerykańskiej". Są tam przepisy stworzone w amerykańskich koncernach spożywczych. Większość receptur zaleca użycie tylko tam dostępnych gotowców, ale wszystko da się ominąć
170 g masła orzechowego
170 g posiekanej czekolady
2 1/4 cup cukru
20 pianek marshmallows
4 łyżki sztucznego miodu/ złotego syropu
3/4 cup mleka w proszku
55 g masła
Nasmarować smakowo neutralnym olejem formę 22x22 cm. Kawałki czekolady wsypać do miski. Pianki posiekać.
Na małym ogniu, nieustannie mieszając roztopić pianki i miód. Dodać cukier, mleko i masło, zagotować. Gotować masę jeszcze przez 5 min. 1/2 masy wlać do miski z czekoladą, wymieszać, aż składniki się dobrze połączą. Do pozostałej w garnku 1/2 masy dodać masło orzechowe i wymieszać aż składniki się dobrze połączą.
Masę czekoladową wlać do formy, na nią wlać masę maślano- orzechową. Ostudzić. Porcja na 48 sztuk
Podobna tu:
http://www.hersheys.com/recipes/recipes/de...tegoryPage=true
Należy wziąć po 170 g masła orzechowego i czekolady oraz 420 g mleka skondensowanego

170 g masła orzechowego
170 g posiekanej czekolady
2 1/4 cup cukru
20 pianek marshmallows
4 łyżki sztucznego miodu/ złotego syropu
3/4 cup mleka w proszku
55 g masła
Nasmarować smakowo neutralnym olejem formę 22x22 cm. Kawałki czekolady wsypać do miski. Pianki posiekać.
Na małym ogniu, nieustannie mieszając roztopić pianki i miód. Dodać cukier, mleko i masło, zagotować. Gotować masę jeszcze przez 5 min. 1/2 masy wlać do miski z czekoladą, wymieszać, aż składniki się dobrze połączą. Do pozostałej w garnku 1/2 masy dodać masło orzechowe i wymieszać aż składniki się dobrze połączą.
Masę czekoladową wlać do formy, na nią wlać masę maślano- orzechową. Ostudzić. Porcja na 48 sztuk
Podobna tu:
http://www.hersheys.com/recipes/recipes/de...tegoryPage=true
Należy wziąć po 170 g masła orzechowego i czekolady oraz 420 g mleka skondensowanego
Ostatnią edycję dokonał moderator: