Ful

qd

Well-known member
Sie 28, 2005
7,872
1,269
113
yrsa @ 14 Jun 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1140219No na ten:
Dam
icon_smile.gif
 

qd

Well-known member
Sie 28, 2005
7,872
1,269
113
No popatrz... już miałam robić w tym sezonie, ale zżarłam bób na surowo i nie było z czego...
Dobrze, że przypomniałaś, bób nadal widuję w sprzedaży.
Jednakowoż z powodu upałów ( w tej chwili za oknem + 28) chlebka nie upiekę.
 

AnkaP

Well-known member
Sty 2, 2008
11,831
5,231
113
Ja właśnie przed chwilą odświeżyłam zakwas na chleb. Na szczęście udało mi się wreszcie namówić męża na założenie klimatyzacji (zagroziłam, że na całe lato wyprowadzę się na Syberię), więc w domu mi upał niestraszny. Muszę jednak mąkę kupić, więc będę musiała wyjść z domu.

Edit: widzę, że jakoś nie na temat się wypowiadam. No to żeby było na temat, to dobrze, że wyciągnęłyście ten przepis - bób lubię i kmin rzymski też, a bób z koperkiem już mi się w tym roku trochę przejadł. A patrzyłam dzisiaj w sklepie na bób, szkoda, że nie kupiłam
icon_sad.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

gracha

Well-known member
Mar 31, 2006
8,551
1,821
113
A ja 2 razy kupiłam bób na oko ładny a niestety w gotowaniu śmierdział. Raz był świeżutki i młody, pyszny. Wkurza mnie, że jest trzymany w folii.
 

mirabbelka

Moderator
Członek ekipy
Gru 22, 2004
5,095
467
83
Bób pakowany w folie i pozostawiony w temperaturze pokojowej psuje się błyskawicznie. Dlatego lubię go kupować tylko na początku sezonu, kiedy jest jeszcze dość chłodno.
Niestety taki lekko przejrzały i nieświeży bób często jest potem zamrażany. Zdarzyło mi się to odkryć w torebkach Hortexu.