To faktycznie super. Tutaj niestety nie ma takich możliwości...![]()
mysz @ 13 Jul 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=873409help
zrobiłam sos tak jak zawsze ale nie wyszedł jak zawsze.
jest rzadki i taki serwatkowaty
da się coś z nim zrobić?
proszę o szybką odpowiedzMoże nie szybka, ale ja bym go zblenderowała na jednolitą masę. Będzie grzybowo-śmietanowy.Można zagęścić łyżeczką mąki pszennej rozrobionej w 1/4 szklanki wody, wlać to do sosu i zagotować.![]()
![]()
mysz @ 13 Jul 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=873522co powoduje że śmietana się waży?
p.s. wymieszałam z makaronem, podgrzałam i było dobreMogła się zwarzyć bo była zimna. Ja staram się dodawać taką o temperaturze pokojowej. Chociaż nie pamiętam żeby mi się śmietana kiedykolwiek zwarzyła.![]()
Ew. roztrzepałabym ją dokładnie przed dodaniem na patelnię.
mysz @ 13 Jul 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=873409help
zrobiłam sos tak jak zawsze ale nie wyszedł jak zawsze.
jest rzadki i taki serwatkowaty
da się coś z nim zrobić?
proszę o szybką odpowiedzmysz to moze być wina śmietany, może miałaś taka co nadaje sie tylko potraw na zimno (choć nie pisało na opakowaniu)
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.