Fusilli z białym sosem

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
ja ostatnio tez Zotta kupuję. A ściślej - powróciłam do Zotta.
icon_smile.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
CYTATmożna za grosze kupić produkty z krótką datą ważności albo np z nieprawidłowymi wieczkami
w piątek kupiłam duże mozzarelle z bazylią po 60 groszy. w sklepie ponad 6 zł
To faktycznie super. Tutaj niestety nie ma takich możliwości...
icon_sad.gif
 

kanapka

Member
Cze 2, 2007
407
0
0
dziękuję
icon_smile.gif
Nie wiem dlaczego ubzdurałam sobie że do takich sosów daje się tylko i wyłącznie słodką, bo kwaśna się zwarzy
 

.agatka.

Member
Lis 7, 2008
14,687
2
0
mysz @ 13 Jul 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=873409help
zrobiłam sos tak jak zawsze ale nie wyszedł jak zawsze.
jest rzadki i taki serwatkowaty
da się coś z nim zrobić?
proszę o szybką odpowiedz
Może nie szybka, ale ja bym go zblenderowała na jednolitą masę. Będzie grzybowo-śmietanowy.
gruebel_2.gif
Można zagęścić łyżeczką mąki pszennej rozrobionej w 1/4 szklanki wody, wlać to do sosu i zagotować.
daumen.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Zrobiłabym dokładnie tak, jak radzi Agatka. Myślę, że to wina śmietany : zważyła się.
 

.agatka.

Member
Lis 7, 2008
14,687
2
0
mysz @ 13 Jul 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=873522co powoduje że śmietana się waży?

p.s. wymieszałam z makaronem, podgrzałam i było dobre
Mogła się zwarzyć bo była zimna. Ja staram się dodawać taką o temperaturze pokojowej. Chociaż nie pamiętam żeby mi się śmietana kiedykolwiek zwarzyła.
gruebel_2.gif

Ew. roztrzepałabym ją dokładnie przed dodaniem na patelnię.
 

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
Niektore sosy mozna ratowac przecierajac prze sito, ale nie wiem czy w tym przypadku pomoze.
 

aga-a

Member
Wrz 3, 2005
1,122
0
0

Bellefleur

Member
Cze 8, 2009
99
0
0
No i zrobilam! Pychota! Do sosiku dolalam jeszcze kapke wywaru grzybowego (bo mi szkoda bylo) i nasiekalam zielonej pietruszki, bo ladnie z grzybkami sie komponuje. Przepis extra, dziekuje!
anbetung.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Bellefleur, ogromnie się cieszę, ze smakowało i jesteś zadowolona
icon_biggrin.gif
 

rozinka

Member
Cze 20, 2009
18
0
0
też to danie czasem robię, tylko eksperymentuję z serami. ostatnio dodałam trochę takiego pół topionego-pół pleśniowego, a mianowicie Creme de Bleu President i fajnie wyszło, bo było bardziej ciągnące się i lepkie:)
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy