Gastroorgazmiczne brownies "Capuccino"

sha

Member
Sty 24, 2006
1,462
0
36
CYTATsha
:knuddel1:
A tak, ta wada to dosc wyrazna.... i co to z nia zrobic?
icon_smile.gif
 

alice

Member
Wrz 13, 2004
857
0
0
masa
250 g twarozku homogenizowanego
100 g miekkiego masla
100 g slodzonego mleczka zgeszczonego
wanilia
cynamon
tarkowana czekolada (nieobowiazkowo, ale <!--emoid:D--><!--endemo--> )

A czy ta masa nie będzie wodnista? Obawiam się, że twarożek + mleko (w puszce płynne tak?) spowoduje że masa będzie rzadka. kiedyś już nie wyszła mi masa z samego twarożku i masła - płynna była. Jak zrobić aby miała właściwą konsystencję?
 

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
2
0
To brownies jest naprawdę PRZEPYSZNE.
W tym roku Zulka ponownie wymarzyła sobie czekoladowy tort na urodziny. Zachęcona pochlebnymi opiniami postanowiłam, że upiekę torcik korzystając z tej receptury. Był to fenomenalny wybór! Ponieważ tort miał być czekoladowy pominęłam w przepisie składniki, które zakłóciłyby czekoladowy smak, tzn. kawę i cynamon. Orzechy też w nim nie zagościły, gdyż była to niespodzianka dla Zu, a ona za nimi jakoś ostatnio nie przepada...
Poniżej fotki, mam nadzieję zachęcające do przetestowania...
icon_smile.gif


Tort1.jpg

To zdjęcie robiłam dnia nastęnego dlatego bok jest ciut obeschnięty (durnowata nie przykryłam tortu w lodówce), niech Was to nie zniechęca do ewentualnego przetestowania przepisu
icon_smile.gif


Tort3.jpg


W odpowiedzi na post alice - jak widać na fotce - masa nie była wodnista, jej konsystencja jest idealna. Przestrzegać tylko należy przede wszytskim podanych ilości (to oczywiste) i dobrać odpowiedni twaróg (nie wodnisty), jak dla mnie odpowiednim jest Delfiko, tudzież Biedronkowy jego odpowiednik Zielona Łąka śmietnankowa w wiaderku.

Uwaga ku mojej pamięci: wszystkie skadniki masy powinny być w podobnej temperaturze, aby masło się nie zgrutkowało.
 

Załączniki

  • Tort1.jpg
    Tort1.jpg
    326.5 KB · Wyświetleń: 0
  • Tort3.jpg
    Tort3.jpg
    137.4 KB · Wyświetleń: 0

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,925
6,344
113
Wybrałam ten przepis na inaugurację mojej nowej foremki.
Zrobiłam w wersji uproszczonej, bez kremu, z odrobiną bitej śmietany.
Pycha!
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,925
6,344
113
Ano tej z Rossmanna, co o niej wczoraj pisałam:
https://www.cincin.cc/index.php?s=&show...t&p=1203209

Zdjęcia mi wyszły wjątkowo krzywe, ale niech będą...

Kolor zupełnie nieadekwatny, w oryginale są bardziej brązowe, tutaj jeszcze w foremce:

brownie.jpg

brownie1.jpg

Kilka dostało tylko dekorację z cukru pudru:

brownie3.jpg
 

Załączniki

  • brownie.jpg
    brownie.jpg
    102.5 KB · Wyświetleń: 0
  • brownie1.jpg
    brownie1.jpg
    85.3 KB · Wyświetleń: 0
  • brownie3.jpg
    brownie3.jpg
    100.5 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy