Gnocchi tym razem w badzo restauracyjnym wydaniu
Paczka gnocchi- kupuje juz gotowe we wloskim sklepie
SOS:
kostka masla
4 listki szalwii
0.5 kg szparagow zielonych ( pociete na 1.5 centymetrowe kawalki)
2 szklanki groszku konserwowanego
1 szklanka fasolki ( fava beans)
1 ½ szklanki bulionu z kurczaka
½ szklanka parmezanu
Gotujemy gnocchi i przekladamy do rondla z sosem.
Sos:
A wiec maslo roztapiamy w rondelku , dodajemy listki szalwi i pozostawiamy na srednim ogniu przez okolo 2 minuty. Dodajemy pokrojone szapragi, fasolke, bulion i groszek i calosc gotujemy przez 5 minut a przez nastepne 5 minut gotujemy calosc na malym ogniu. DOdajemy ugotowane gnocchi i calosc pozostawiamy na ogniu przez 1-2 minuty.
Podajemy w glebokich talerzach mocno posypane parmezanem i czarnym pieprzem .

Paczka gnocchi- kupuje juz gotowe we wloskim sklepie
SOS:
kostka masla
4 listki szalwii
0.5 kg szparagow zielonych ( pociete na 1.5 centymetrowe kawalki)
2 szklanki groszku konserwowanego
1 szklanka fasolki ( fava beans)
1 ½ szklanki bulionu z kurczaka
½ szklanka parmezanu
Gotujemy gnocchi i przekladamy do rondla z sosem.
Sos:
A wiec maslo roztapiamy w rondelku , dodajemy listki szalwi i pozostawiamy na srednim ogniu przez okolo 2 minuty. Dodajemy pokrojone szapragi, fasolke, bulion i groszek i calosc gotujemy przez 5 minut a przez nastepne 5 minut gotujemy calosc na malym ogniu. DOdajemy ugotowane gnocchi i calosc pozostawiamy na ogniu przez 1-2 minuty.
Podajemy w glebokich talerzach mocno posypane parmezanem i czarnym pieprzem .