50 dag kapusty pekińskiej
15 dag soczewicy
15 dag marchewki
15 dag selera
15 dag porów
1/2 szklanki rosołu
4 pomidory
2 cebule
2 łyżki oleju
Zagotować 3 szklanki wody. Wsypać soczewicę, dusić ok.40 minut. Warzywa(oprócz pomidorów i cebuli) pokroić na kawałki, dodać do soczewicy 10 minut przed końcem duszenia.
Z kapusty oderwać 12 zewnętrznych liści. Opłukać, blanszować 2 minuty w osolonym wrzątku, osączyć. Poukładać po trzy liście jeden na drugim tak, aby tworzyły rozetkę.
Soczewicę i warzywa osączyć, dodać sół, pieprz (można dodać też inne przyprawy, co kto lubi
)Nadzienie ułożyć na liściach kapusty, zawinąć.
Resztę kapusty poszatkować. Cebule pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju razem z kapustą. Zalać rosołem. Gołąbki przełożyć do jarzynki. Dusić 15 minut. Pomidory opłukać, pokroić na ósemki, przełożyć do garnka z gołąbkami. Gotować razem około 3 minut.
15 dag soczewicy
15 dag marchewki
15 dag selera
15 dag porów
1/2 szklanki rosołu
4 pomidory
2 cebule
2 łyżki oleju
Zagotować 3 szklanki wody. Wsypać soczewicę, dusić ok.40 minut. Warzywa(oprócz pomidorów i cebuli) pokroić na kawałki, dodać do soczewicy 10 minut przed końcem duszenia.
Z kapusty oderwać 12 zewnętrznych liści. Opłukać, blanszować 2 minuty w osolonym wrzątku, osączyć. Poukładać po trzy liście jeden na drugim tak, aby tworzyły rozetkę.
Soczewicę i warzywa osączyć, dodać sół, pieprz (można dodać też inne przyprawy, co kto lubi

Resztę kapusty poszatkować. Cebule pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju razem z kapustą. Zalać rosołem. Gołąbki przełożyć do jarzynki. Dusić 15 minut. Pomidory opłukać, pokroić na ósemki, przełożyć do garnka z gołąbkami. Gotować razem około 3 minut.