katka7 @ 9 Feb 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1253596chyba wezmę się za ten chlebek, powiedzcie mi tylko proszę, jaką średnicę powinna mieć forma tortowa?
i mąkę mam z lidla 650 ale zawartość białka ma 11, więc chyba się nada? jak myślicie?Ja piekę w naczyniu ceramicznym do zapiekanek.Na dole ma 22 cm średnicy i rozszeża się ku górze.
A mąkę też mam Lidlowską 650.Chlebek wychodzi pyszniutki.
neteczka @ 9 Feb 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1253686Ja piekę w naczyniu ceramicznym do zapiekanek.Na dole ma 22 cm średnicy i rozszeża się ku górze.
A mąkę też mam Lidlowską 650.Chlebek wychodzi pyszniutki.dziękiza odpowiedź
moja tortownica ma tylko 20cm średnicy ale zrobiłam już zaczyn więc zobaczę jak wyjdzie.
Mam w domu trzech amatorów na takie puszyste chlebki
aha i do zaczynu musiałam dać trochę więcej wody, bo wyszła mi bardzo zbita kulka ciasta
a Twój chlebek neteczka - MISTRZOSTWO!!! jest piękny
katka7 @ 9 Feb 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1253746dziękiza odpowiedź
moja tortownica ma tylko 20cm średnicy ale zrobiłam już zaczyn więc zobaczę jak wyjdzie.
Mam w domu trzech amatorów na takie puszyste chlebki
aha i do zaczynu musiałam dać trochę więcej wody, bo wyszła mi bardzo zbita kulka ciasta
a Twój chlebek neteczka - MISTRZOSTWO!!! jest pięknyDziękuję bardzo.Twój na pewno też pięknie wyrośnie i będzie smakowity.
dziunia @ 15 Feb 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1255967Jeśli dało się wgnieść całą mąkę, to raczej nie dodawaj wody, zaczyn i tak zrobi się rzadszy podczas rośnięcia.dzięki
dziunia a powiedz mi jeszcze, lepiej piec go w zwykłej tortownicy czy lepiej w garnku - mam taki biały z duralexu
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia