gulasz kartoflano-brukselkowy

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,558
25
38
750g ziemniakow
450g brukselki
paczka pomidorow w kosteczke(ja mialam 500 ml)
200ml bulionu warzywnego
3 lyzki octu balsamicznego
100g oliwek czarnych bez pestek
paczka sera owczego
sol, pieprz, tymianek

kartofle obrac pokroic w kostke
brukselke obrac z brzydkich lisci, uciac strunek
w garnku rozpuscic lyzke masla i troche oleju
wrzucic warzywa, troszke przysmazyc mieszajac
zalac pomidorami i bulionem, tak zeby lekko przykrywalo

gotowac na malym ogniu ok.30 minut(trzeba sprawdzic)
po 20 minutach dodac tymianek i ocet
od czasu do czasu mieszac

na koniec dosmaczyc sola, pieprzem, miodem(lub cukrem)

oliwki pokroic w paseczki
ser owczy w kosteczke
posypac tym gulasz

smacznego.gif


moje modyfikacje:
dodalam, cebule pokrojona w piorka
dodalam 1 marchew pokrojona w plasterki
nie dodawalam oliwek bo nie lubie

najlepiej smakuje na drugi dzien
icon_exclaim.gif


2262.jpg
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Simona

Member
Paź 27, 2004
2,528
0
0
Przyszla kolej na ten gulasz bo dostalam nowa porcje bryndzy ze Slowacji. I musze powiedziec: REWELACJA! Ten ser doskonale pasuje do calosci; oliwki, cebule i marchewke pominelam.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy