- Wrz 13, 2004
- 8,558
- 25
- 38
750g ziemniakow
450g brukselki
paczka pomidorow w kosteczke(ja mialam 500 ml)
200ml bulionu warzywnego
3 lyzki octu balsamicznego
100g oliwek czarnych bez pestek
paczka sera owczego
sol, pieprz, tymianek
kartofle obrac pokroic w kostke
brukselke obrac z brzydkich lisci, uciac strunek
w garnku rozpuscic lyzke masla i troche oleju
wrzucic warzywa, troszke przysmazyc mieszajac
zalac pomidorami i bulionem, tak zeby lekko przykrywalo
gotowac na malym ogniu ok.30 minut(trzeba sprawdzic)
po 20 minutach dodac tymianek i ocet
od czasu do czasu mieszac
na koniec dosmaczyc sola, pieprzem, miodem(lub cukrem)
oliwki pokroic w paseczki
ser owczy w kosteczke
posypac tym gulasz
moje modyfikacje:
dodalam, cebule pokrojona w piorka
dodalam 1 marchew pokrojona w plasterki
nie dodawalam oliwek bo nie lubie
najlepiej smakuje na drugi dzien
450g brukselki
paczka pomidorow w kosteczke(ja mialam 500 ml)
200ml bulionu warzywnego
3 lyzki octu balsamicznego
100g oliwek czarnych bez pestek
paczka sera owczego
sol, pieprz, tymianek
kartofle obrac pokroic w kostke
brukselke obrac z brzydkich lisci, uciac strunek
w garnku rozpuscic lyzke masla i troche oleju
wrzucic warzywa, troszke przysmazyc mieszajac
zalac pomidorami i bulionem, tak zeby lekko przykrywalo
gotowac na malym ogniu ok.30 minut(trzeba sprawdzic)
po 20 minutach dodac tymianek i ocet
od czasu do czasu mieszac
na koniec dosmaczyc sola, pieprzem, miodem(lub cukrem)
oliwki pokroic w paseczki
ser owczy w kosteczke
posypac tym gulasz

moje modyfikacje:
dodalam, cebule pokrojona w piorka
dodalam 1 marchew pokrojona w plasterki
nie dodawalam oliwek bo nie lubie
najlepiej smakuje na drugi dzien


Ostatnią edycję dokonał moderator: