skanna @ 9 Oct 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1194003Pyszny, aczkolwiek następnym razem dodam jednak trochę więcej koncentratu.Nooo, bo już się bałam że niejadalny.![]()
Cinka @ 29 Nov 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1221458Gulaszu z pojedynczej porcji, ani nawet z podwójnej - w ogóle nie opłaca się robić - w ogóle!
Zależy od wielkości gospodarstwa domowego, nas jest tylko dwoje i ta porcja, którą podałam starcza nam na dwa obiady.![]()
Cinka @ 29 Nov 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1221468Gulasz świetnie się mrozi ...Wiem ale szczerze mówiąc nie lubię odmrażanego mięsa (przetworzonego, bo surowe to inna bajka), czuję różnicę i nie podchodzi mi, z resztą miejsce w zamrażarce jest mi potrzebne na cenniejsze rzeczy jak np. działkowe skarby (dynia, papryka, wiśnie, włoszczyzna).
Cinka @ 29 Nov 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1221474Ja np mrożonego chleba nie ruszę
A widzisz, u nas to stały punkt menu, bo ja znowu wolę upiec dwa na raz (oszczędność energii), ale tak szybko nie zjadamy (piekę raz w tygodniu), więc by sczerstwiał, co zaoszczędzę na pieczeniu chleba, to zmarnuję na gotowanie jednej porcji gulaszu.![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.