Gulasz węgierski

.agatka.

Member
Lis 7, 2008
14,687
1
0
yrsa @ 7 Feb 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1252619A widzisz, dobrze, że zapytałam. Gulasz mi się wołowo kojarzy, karkówka raczej wieprzowo, no ale przecież krowa też ma kark, łopatkę i zadek.
I z kota można.
zahnlos.gif
 

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
27,313
1,607
113
Zrobiłam, dobre wyszło. Po godzinie mięso zaczęło mi się rozpadać, po dwóch miałabym pastę.
 

qd

Well-known member
Sie 28, 2005
7,763
1,162
113
Wczoraj, z łopatki. Wymagal dosmaczenia czerwonym winem. Do gulaszu bezposrednio i w kieliszkach do konsumpcji
icon_mrgreen.gif

Smak wędzony ( wg Olszańskiego w" Nobel dla papryki" - tokań cikoszów) uzyskał dzięki wędzonce ( ja mialam podgardle) stopionej, skwaarki wylowione i odłożone, dodane na talerzu.
Chop dwie porcje wciagnal - co ja mu dam dzisiaj na obiad?
 

.agatka.

Member
Lis 7, 2008
14,687
1
0
I ja z łopatki. Nawet takiej z tłuszczykiem. On się rozpływa cudownie.
Muszę chyba na weekend zrobić gulasz.
gruebel_2.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,381
3,661
113
Mojej karkówce też godzina wystarczyła.
icon_smile.gif


Dziś robię z trybowanego udźca indyczego, więc też pewnie gotowanie nie potrwa dłużej niż godzinę.