GYROS
składniki na 2 miski
-2 podwójne filety z kurczaka
- przyprawa gyros - kamis, lub kotanyi
-słoik ogórków konserwowych
- kapusta pekińska
- por ok 5 cm kawałek
- cebulka średnia
- i mały majonez winiary
- szklanka ketchupu ( tortex lub kotlin )
- puszka kukurydzy ( bonduelle )
- sól i pieprz
wykonanie
filety z kurczaka drobno pokroić, usmażyc na patelni, ja zawsze bardziej przypiekam, do mieska dodaje cala przyprawe GYROS bez żadnej soli ani pieprzu, smażymy. mięsko odstawiam do wystygnięcia.
kroję ogórki w kosteczkę, cały słoik, kapustę pekińską siekam i wsypuję do miski posypując solą i pieprzem. Por i cebulkę siekam drobniutko, solę i odstawiam w celu zmożenia. Majonez z połową ketchupu mieszam, aby powstała jednolita całość.
Gdy mięsko wystygnie na sam spód wkłada je do miski jednej i drugiej, polewam je ketchupem ( najlepiej taki w tubce z dozownikiem) posypuje cebulką, na to wsypuję kukurydzę , posypuję porem, wsypuję ogórki, smaruję dokładnie całą wartswę sosem, nakładam kapustkę pekińską.
Sałatka jest najlepsza na następny dzień
SMACZNEGO
składniki na 2 miski
-2 podwójne filety z kurczaka
- przyprawa gyros - kamis, lub kotanyi
-słoik ogórków konserwowych
- kapusta pekińska
- por ok 5 cm kawałek
- cebulka średnia
- i mały majonez winiary
- szklanka ketchupu ( tortex lub kotlin )
- puszka kukurydzy ( bonduelle )
- sól i pieprz
wykonanie
filety z kurczaka drobno pokroić, usmażyc na patelni, ja zawsze bardziej przypiekam, do mieska dodaje cala przyprawe GYROS bez żadnej soli ani pieprzu, smażymy. mięsko odstawiam do wystygnięcia.
kroję ogórki w kosteczkę, cały słoik, kapustę pekińską siekam i wsypuję do miski posypując solą i pieprzem. Por i cebulkę siekam drobniutko, solę i odstawiam w celu zmożenia. Majonez z połową ketchupu mieszam, aby powstała jednolita całość.
Gdy mięsko wystygnie na sam spód wkłada je do miski jednej i drugiej, polewam je ketchupem ( najlepiej taki w tubce z dozownikiem) posypuje cebulką, na to wsypuję kukurydzę , posypuję porem, wsypuję ogórki, smaruję dokładnie całą wartswę sosem, nakładam kapustkę pekińską.
Sałatka jest najlepsza na następny dzień
SMACZNEGO
