- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
przepis na humus pochodzi z książeczki:
Tanya Valko Libia od kuchnia.
pół kilo ciecierzycy (użyłam 2 puszek, nie chciało mi się gotować)
2 łyżki pasty sezamowej tahini
2 ząbki czosnku
2 łyżki soku z cytryny (dałam ciut więcej)
2 łyżki oliwy (dałam zdecydowanie więcej, bo całość była sucha)
pomidory dorzuciłam sama z siebie
Wsio zmiksować na gładką masę.
Pomidory pokroić i rzucić na humus
Skropić oliwą (może być ta spod pomidorów)
Tanya Valko Libia od kuchnia.
pół kilo ciecierzycy (użyłam 2 puszek, nie chciało mi się gotować)
2 łyżki pasty sezamowej tahini
2 ząbki czosnku
2 łyżki soku z cytryny (dałam ciut więcej)
2 łyżki oliwy (dałam zdecydowanie więcej, bo całość była sucha)
pomidory dorzuciłam sama z siebie
Wsio zmiksować na gładką masę.
Pomidory pokroić i rzucić na humus
Skropić oliwą (może być ta spod pomidorów)