- Maj 21, 2011
- 1
- 0
- 0
Witajcie,
Na jednej z amerykańskich stron znalazłem przepis na ciasto w którym jest napisane :
3 cups (300 grams) sifted cake flour
1 1/2 cups (300 grams) granulated white sugar
Z tego co wiem w amerykańskie "cup" mają 240 ml a polskie 250 ml. W polskiej szklance mieści się 160 g a z przepisu wynika że w amerykańskiej jest 100 g. Może Wy wiecie czy to błąd na stronie czy ja czegoś nie rozumiem
Na jednej z amerykańskich stron znalazłem przepis na ciasto w którym jest napisane :
3 cups (300 grams) sifted cake flour
1 1/2 cups (300 grams) granulated white sugar
Z tego co wiem w amerykańskie "cup" mają 240 ml a polskie 250 ml. W polskiej szklance mieści się 160 g a z przepisu wynika że w amerykańskiej jest 100 g. Może Wy wiecie czy to błąd na stronie czy ja czegoś nie rozumiem

Ostatnią edycję dokonał moderator: