- Gru 22, 2004
- 22,404
- 0
- 0
3 szklanki mleka
1/5 szklanki cukru (np. brazowego)
obierki z cytryny
3 cm imbiru niestartego
3 cm cynamonu niestartego
1/4 szklanki ryżu medium grain - czyli o średniej długości łusek, ja tam uzyłam arborio, bo taki tylko miałam
zagotować prawie, pyrkac godzinę. Powstanie taki ryz oblepiony pysznym syropem, wyjąć imbir i cynamon wladowac do żaroodpornego szkła i zapiekać pod grillem (w przepisie wmieszowyje*
się jeszcze ubite zółtko i rodzynki - ale można pominąć)
1/5 szklanki cukru (np. brazowego)
obierki z cytryny
3 cm imbiru niestartego
3 cm cynamonu niestartego
1/4 szklanki ryżu medium grain - czyli o średniej długości łusek, ja tam uzyłam arborio, bo taki tylko miałam
zagotować prawie, pyrkac godzinę. Powstanie taki ryz oblepiony pysznym syropem, wyjąć imbir i cynamon wladowac do żaroodpornego szkła i zapiekać pod grillem (w przepisie wmieszowyje*