Przepisu tego nauczyłam się na festiwalu indyjskim i od razu się w nim zakochałam 
Składniki (na jedną osobę):
jeden duży lub dwa małe ziemniaki,
pół cebuli,
0,5 dosyć mocnego bulionu z drobiu ( może być z kostki),
łyżeczka śmietany, lub dwie duże mleka,
0,5 - 1 łyżeczka curry w proszku (najlepiej kamis),
0.5 łyżeczki papryki słodkiej w proszku,
ewentualnie sól i pieprz do smaku.
Ziemniaczki obieramy i kroimy w kostkę około 1cmx1cm, cebulkę obieramy i kroimy w piórka lub kostkę i wszystko gotujemy w bulionie. Gdy ziemniaki troche zmiękną dodajemy curry i paprykę. Gdy wszystko będzie już ugotowane (ziemniaki będą miękkie) miksujemy na kremową dodając śmietanę/mleko. Jeśli wyjdzie za gęste rozcienczamy wodą lub mlekiem. Smacznego.
Składniki (na jedną osobę):
jeden duży lub dwa małe ziemniaki,
pół cebuli,
0,5 dosyć mocnego bulionu z drobiu ( może być z kostki),
łyżeczka śmietany, lub dwie duże mleka,
0,5 - 1 łyżeczka curry w proszku (najlepiej kamis),
0.5 łyżeczki papryki słodkiej w proszku,
ewentualnie sól i pieprz do smaku.
Ziemniaczki obieramy i kroimy w kostkę około 1cmx1cm, cebulkę obieramy i kroimy w piórka lub kostkę i wszystko gotujemy w bulionie. Gdy ziemniaki troche zmiękną dodajemy curry i paprykę. Gdy wszystko będzie już ugotowane (ziemniaki będą miękkie) miksujemy na kremową dodając śmietanę/mleko. Jeśli wyjdzie za gęste rozcienczamy wodą lub mlekiem. Smacznego.
Ostatnią edycję dokonał moderator: