- Gru 21, 2005
- 7,253
- 6
- 0
Jako, ze ma byc prosto i szybko...
12 kotletow jagniecych z kostka
3 zabki czosnku, bardzo drobno posiekane
1 lyzka lisci tymianku
1 lyzka lisci/igiel rozmarynu
pieprz
szczypta soli
60ml oliwa z oliwek e.v.
dodatkowo
oliwa/olej
biale wino (120-240ml)
Z pierwszych szesciu skladnikow przygotowalam marynate. W naczyniu ulozylam kotlety i polalam je marynata. Przykrylam i odstawilam w chlodne miejsce, marynowaly sie przez noc.
Na patelni rozgrzalam tluszcz i podsmazylam kotlety az zbrazowialy z obu stron. Wyjelam i odstawilam pod przykryciem, trzymalam w cieple. Na patelnie, po smazeniu kotletow, wylozulam czosnek i ziola z marynaty i podsmazylam az czosnek delikatnie zezlocil sie. Nastepnie deglasowalam bialym winem, dodajac rowniez soki z kotletow. Gotowalam na delikatnym ogniu az powstal sos.
12 kotletow jagniecych z kostka
3 zabki czosnku, bardzo drobno posiekane
1 lyzka lisci tymianku
1 lyzka lisci/igiel rozmarynu
pieprz
szczypta soli
60ml oliwa z oliwek e.v.
dodatkowo
oliwa/olej
biale wino (120-240ml)
Z pierwszych szesciu skladnikow przygotowalam marynate. W naczyniu ulozylam kotlety i polalam je marynata. Przykrylam i odstawilam w chlodne miejsce, marynowaly sie przez noc.
Na patelni rozgrzalam tluszcz i podsmazylam kotlety az zbrazowialy z obu stron. Wyjelam i odstawilam pod przykryciem, trzymalam w cieple. Na patelnie, po smazeniu kotletow, wylozulam czosnek i ziola z marynaty i podsmazylam az czosnek delikatnie zezlocil sie. Nastepnie deglasowalam bialym winem, dodajac rowniez soki z kotletow. Gotowalam na delikatnym ogniu az powstal sos.
Ostatnią edycję dokonał moderator: