Jagniece kotlety Stanleya Tucci

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
6
0
Jako, ze ma byc prosto i szybko...

12 kotletow jagniecych z kostka

3 zabki czosnku, bardzo drobno posiekane
1 lyzka lisci tymianku
1 lyzka lisci/igiel rozmarynu
pieprz
szczypta soli
60ml oliwa z oliwek e.v.

dodatkowo

oliwa/olej
biale wino (120-240ml)


Z pierwszych szesciu skladnikow przygotowalam marynate. W naczyniu ulozylam kotlety i polalam je marynata. Przykrylam i odstawilam w chlodne miejsce, marynowaly sie przez noc.

Na patelni rozgrzalam tluszcz i podsmazylam kotlety az zbrazowialy z obu stron. Wyjelam i odstawilam pod przykryciem, trzymalam w cieple. Na patelnie, po smazeniu kotletow, wylozulam czosnek i ziola z marynaty i podsmazylam az czosnek delikatnie zezlocil sie. Nastepnie deglasowalam bialym winem, dodajac rowniez soki z kotletow. Gotowalam na delikatnym ogniu az powstal sos.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,925
6,344
113
Dzięki. Właśnie takie miałam na myśli.
icon_smile.gif
 

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
6
0
Zatem smacznego.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy