- Lis 28, 2005
- 33,924
- 6,344
- 113
Jajka faszerowane wędzonym łososiem
Składniki:
6 jajek ugotowanych na twardo
100 g wędzonego łososia
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 -2 łyżki posiekanego koperku
pieprz, sok z cytryny do smaku
Wykonanie:
Jaja obrać ze skorupek, podzielić na połówki, wyjać żółtka.
Wędzonego łososia posiekać. Połączyć żółtka z łososiem, koperkiem i jogurtem, zmiksować "żyrafą", doprawić do smaku pieprzem i sokiem z cytryny. Masę przełożyć do dekoratora, wyciskać do połówek białek, dekorować koperkiem.
Składniki:
6 jajek ugotowanych na twardo
100 g wędzonego łososia
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 -2 łyżki posiekanego koperku
pieprz, sok z cytryny do smaku
Wykonanie:
Jaja obrać ze skorupek, podzielić na połówki, wyjać żółtka.
Wędzonego łososia posiekać. Połączyć żółtka z łososiem, koperkiem i jogurtem, zmiksować "żyrafą", doprawić do smaku pieprzem i sokiem z cytryny. Masę przełożyć do dekoratora, wyciskać do połówek białek, dekorować koperkiem.
Ostatnią edycję dokonał moderator: