Przepis pochodzi z broszurki wielkanocnej wydanej przez Fakt i Winiary. Faktu nie czytam, Winiar unikam, ale broszurka jest bardzo udana Do tego dania potrzebne nam będzie:
- 6 jajek
- łyżka kaparów
- 10 dkg wędzonego łososia (ja kupuję w cieniutkich plasterkach)
- 1/2 pęczka koperku
- 4 - 5 łyżek majonezu
- sól, pieprz
Jajka ugotować na twardo, ostudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka, włożyć je do miski o dość chropowatej powierzchni. Ja kładę do małej makutry, bo świetnie się rozcierają
Koperek opłukać, osączyć i posiekać. 2 - 3 gałązki odłożyć do dekoracji.
Połączyć żółtka z kaparami i 3-4 łyżkami majonezu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Białka napełnić farszem i posmarować resztą majonezu. Ozdobić paseczkami łososia oraz koperkiem..
- 6 jajek
- łyżka kaparów
- 10 dkg wędzonego łososia (ja kupuję w cieniutkich plasterkach)
- 1/2 pęczka koperku
- 4 - 5 łyżek majonezu
- sól, pieprz
Jajka ugotować na twardo, ostudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka, włożyć je do miski o dość chropowatej powierzchni. Ja kładę do małej makutry, bo świetnie się rozcierają
Koperek opłukać, osączyć i posiekać. 2 - 3 gałązki odłożyć do dekoracji.
Połączyć żółtka z kaparami i 3-4 łyżkami majonezu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Białka napełnić farszem i posmarować resztą majonezu. Ozdobić paseczkami łososia oraz koperkiem..