- Mar 19, 2005
- 4,557
- 1
- 0
Jarmuż z marchewką
*Kilka liści jarmużu
*1 marchew
*sól,cukier,pieprz
* masło
Jarmuż przemrozić,sparzyć i drobno posiekać.
Wrzucić na patelnię i podsmażyć na maśle.
Marchew zetrzeć na drobnych oczkach i dodać do jarmużu.
Dusić pod przykryciem przez kilka minut.
Do smaku doprawić solą,pieprzem i według upodobań cukrem.
Ja zawsze daję trochę cukru,bo w moich wspomnieniach ta potrawa miała słodkawy posmak.

*Kilka liści jarmużu
*1 marchew
*sól,cukier,pieprz
* masło
Jarmuż przemrozić,sparzyć i drobno posiekać.
Wrzucić na patelnię i podsmażyć na maśle.
Marchew zetrzeć na drobnych oczkach i dodać do jarmużu.
Dusić pod przykryciem przez kilka minut.
Do smaku doprawić solą,pieprzem i według upodobań cukrem.
Ja zawsze daję trochę cukru,bo w moich wspomnieniach ta potrawa miała słodkawy posmak.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: