miglietta @ 2 Oct 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1031879i jeszcze jedno zdjęcie. niestety nie miałam foremki w kształcie jabłka więc wycięłam je nożemświetnie je wycięłaś![]()
oliweczka @ 21 Sep 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1027609a wiecupieklam te ciasteczka, wykrawajac foremka do ravioli![]()
ciasteczka niestetysa pyszne![]()
tez chce ta jabluszkowa foremke !!!
aha, zrobilam marmolade z 4 jablek i wystarczylo mi na polowe ciasteczek....reszte wypelnilam swiezo usmazonymi powidlami sliwkowymi, ale z jablkiem zdecydowanie lepszeciesze się, ze Ci smakowałyMi starczyło tego nadzienia, bo nie lubię mocno nadzianych ciastek... ale faktycznie, jak lubi się dużo nadzienia to ta ilość jest za mała![]()
![]()
miglietta @ 2 Oct 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1031878ciasteczka są naprawdę bardzo smaczne. moje wyszły tak:No właśnieBez foremki tez można i wyglądają równie wspaniale![]()
![]()
Joanna @ 31 Oct 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1043247Śliczne, Janeczko. Ja też je będę dziś piekła, tylko wieczorem.Dziękuję bardzo![]()
dziunia @ 31 Oct 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1043319Te kratkowe to mi się z wiśniami marzą
Też tak chciałam,ale muszę zrobić więcej ciasta i wtedy będą z wiśniowym nadzieniem.
Dzisiaj była generalna próba foremek.![]()
Apetycznie wygladaja Twoje jabluszka, Janko. Ja nadziewam tym. co mi rece wpadnie...jablka, gruszki, sliwki, dynia, mincemeat, crème pâtissière, marmolada wieloowocowa, dzemy wszelakie, potrawka z kurczaka ostatnio i w planach mam tez inne nadzienia warzywne i miesne oraz mieszane. W dodatku uzywam roznych ciast kruchych, francuskiego.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.