- Paź 27, 2004
- 2,528
- 0
- 0
Simona, napisz coś bliżej o tej produkcji jogurtu z budyniu
Da się to zrobić w jogurtownicy?Pewnie! Gotuje sie budyn o jakimkolwiek smaku. Osobiscie najbardziej lubie jogurt o smaku karamelu i bialej kawy, czyli robie karamel i na tym gotuje budyn waniliowy, potem dodaje do budyniu biala kawe rozpuszczalna. Mniam.
Ten budyn moze byc troche rzadszy niz normalnie. A dalej postepujesz juz tak jak gdybys robila zwykly jogurt. U mnie dodaje sie pol szklanki jogurtu na litr mleka/budyniu.
Nalezy pamietac zeby skonczyc proces zakwaszania dosc wczesnie, bo zbyt kwasny jogurt nie jest najlepszy, przynajmniej jak na moj gust.
Wychodzi kremowy jogurt taki jak ze sklepu. U nas kiedys duzo sie mowilo o tym jogurcie (tyle ze bez dodatku cukru i innych substancji) ze niby leczy mnostwo chorob.
<ikonka o niezbyt przekonanej minie>
Ostatnią edycję dokonał moderator: