Ilona @ 22 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=694732Zastanawiam sie w co przelac miksture - denerwuje mnie to przelewanie do 6ciu pojemniczkow.
Plastik odpada?? Myslalam nad jakims wiekszym naczynkiemDlaczego odpada. Teraz będziesz miała świetne, zamykane opakowanie po tych łotewskich.
Cinka @ 22 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=694741A czemu plastik odpada? Przecie w sklepach jogurty w plastikach wyłacznieHmm...zmyliło mnie to, ze jak kupowałam jogurtownice to miały byc szklane zakrecane pojemniczki (po koncentracie uzbieralam).
To mozna w plastikach tak
Sinistra @ 22 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=694743Dlaczego odpada. Teraz będziesz miała świetne, zamykane opakowanie po tych łotewskich.Tylko czy one za duze nie są (za wysokie w sensie).
Wróce do domu to sprawdzę
Linn @ 22 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=694748Naczynie szklane z plastikowa pokrywka: takie jak Frigoverre. http://tinyurl.com/68nb4cO własnie takie cos mi po glowie chodzilo
Ja mam podłuzne plastikowe pojemniki albo takie od margaryny tylko nie wiedzialam czy mozna w plastiku
Fakt, ze plastik sie nie rozplynie - za niska temperatura na to
Margot @ 22 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=694766ja trochę nie na temat....Ilona ślicznie wyglądaszDziękuję
-magda- @ 22 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=695026Nie mam jogutrownicy. Wstawiłam do piekarnika na jakieś 25-30 st na kilka godz. Wyszło. REWELACJA. Szkoda, że karmię i nie mogę jeść tego rarytasu, ale jak już skończę z dietą... Można śmiało bez jogurtownicy.
Podobnie robiłam też ten naturalny. Wyszeł extra.
Z niego wyprodukowałam serek (też z przpisu z forum), który sam się robi, trzeba tylko dłużej poczekać. Polecam te wszystkie przepisy.a mozna znać szczególy produkcji?
olkenik @ 24 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=695561tylko wyszedl mi troche za malo slodki, ale to kwestia wprawy
Mam to samo
Następnym razem dam więcej cukru, bo teraz jest taki hmm...niesłodki
Waniliowy zrobiłam
aga-a @ 23 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=695515a mozna znać szczególy produkcji?Produkcja bardzo prosta (przepis z forum, ale już nie pamiętam w jakim wątku był). Na gęste sitko, gazę (ja użyłam tetry)- tak aby nie pachniało proszkiem do prania, wylewamy jogurt, który zrobiliśmy- u mnie naturalny. I czekamy kilka dni aż cała woda z niego zleci. Wodę z naczynka pod spodem należy wylewać. Powstaje super kremowy, śmietankowy serek do smarowania kanapek. Dodałam do niego szczypiorek i cebulke i przyprawy, ale może być też na słodko, czy jak kto lubi. Jest naprawdę rewelacyjny i sam się robiZ pół litra mleka wyszło mi niepełne pudełko po maśle roślinnym. Smacznego
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia