Kapusta kiszona w papryce

Janka

Member
Mar 19, 2005
4,557
1
0
Były czasy gdy kisiłam kapustę w dużych ilościach,wtedy po przełożeniu ukiszonej w słoiki zostawało mi dużo soku ,przecedzałam go i wlewałam w małe słoiki.
Potem pogotowałam z 20 min i miałam do kapuśniaku lub do zakwaszania innych zup.
Ja osobiście lubiłam sobie wymieszać z wywarem ze świeżych buraków,do tego wrzucałam ugotowaną fasolę,doprawiałam i podjadałam z krychanymi pyrami
lecker.gif
ale to tylko ja tak jadłam.
 

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,728
603
113
Joasiu , dziś posmakowałam jeden liść tej kapusty i to jest pycha , mam nadzieję ,że wytrzymają do zrobienia gołąbków w tygodniu
icon_mrgreen.gif
i ich prędzej nie zjemy , tak ,że jak chce się tobie bawić z kapusta to polecam
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy