karkówka w czarnej herbacie

Qrtschak

Member
Gru 31, 2012
238
0
0
Troszkę dla odmiany ... karkówka w czarnej herbacie.


Składniki:

- karkówka wieprzowa
- czarna herbata
- oliwa z oliwek
- pieprz czarny
- sól



http://sepichce.blogspot.com/2013/06/karko...w-herbacie.html

Karkówkę kroimy w plastry nacieramy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Herbatę mieszamy z niewielką ilością oliwy z oliwek. Powstałą pastę nakładamy na mięso i zawijamy folią spożywczą lub wkładamy do woreczka. Odstawiamy do lodówki najlepiej na dobę. Następnie pieczemy lub lub gotujemy na łaźni wodnej jeżeli mięso zapakowane jest w woreczek do gotowania. Obie wersje smakują przednio. Po około godzince danie jest gotowe. Ma bardzo charakterystyczny i oryginalny smak.

Smacznego.
 

Załączniki

  • DSC_3941.jpg
    DSC_3941.jpg
    85.1 KB · Wyświetleń: 0

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
trzeba będzie sprawdzić przy okazji nabycia karkóweczki
wink.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Qrtschak

Member
Gru 31, 2012
238
0
0
Miałem około 0,5 kg karkówki i użyłem 2 torebek czarnej herbaty rozmieszanej z oliwą. Nie rozcierałem jej ale kto wie czy nie jest to lepsze rozwiązanie. Ta oliwa to jako lepiszcze do herbaty
icon_razz.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy