- Gru 31, 2012
- 238
- 0
- 0
Troszkę dla odmiany ... karkówka w czarnej herbacie.
Składniki:
- karkówka wieprzowa
- czarna herbata
- oliwa z oliwek
- pieprz czarny
- sól
http://sepichce.blogspot.com/2013/06/karko...w-herbacie.html
Karkówkę kroimy w plastry nacieramy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Herbatę mieszamy z niewielką ilością oliwy z oliwek. Powstałą pastę nakładamy na mięso i zawijamy folią spożywczą lub wkładamy do woreczka. Odstawiamy do lodówki najlepiej na dobę. Następnie pieczemy lub lub gotujemy na łaźni wodnej jeżeli mięso zapakowane jest w woreczek do gotowania. Obie wersje smakują przednio. Po około godzince danie jest gotowe. Ma bardzo charakterystyczny i oryginalny smak.
Smacznego.
Składniki:
- karkówka wieprzowa
- czarna herbata
- oliwa z oliwek
- pieprz czarny
- sól
http://sepichce.blogspot.com/2013/06/karko...w-herbacie.html
Karkówkę kroimy w plastry nacieramy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Herbatę mieszamy z niewielką ilością oliwy z oliwek. Powstałą pastę nakładamy na mięso i zawijamy folią spożywczą lub wkładamy do woreczka. Odstawiamy do lodówki najlepiej na dobę. Następnie pieczemy lub lub gotujemy na łaźni wodnej jeżeli mięso zapakowane jest w woreczek do gotowania. Obie wersje smakują przednio. Po około godzince danie jest gotowe. Ma bardzo charakterystyczny i oryginalny smak.
Smacznego.