Karkówka z żurawinami, pieczarkami w śmietanie*

marta.larsen

Member
Lis 17, 2006
142
0
16
karkowka zrobiona, zjedzona a co najwazniejsze wychwalana pod niebiosy przez slubnego
tak miekkiego i rozplywajacego sie w ustach miesa dawno nie jedlismy
brawo,brawo
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Zapisałam sobie przepis. Może zrobie na Wielkanoc rodzicom.
Dla pewności - mięso najpierw podsażam a później do naczynia i zapiekam?
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kasta79

Member
Sty 29, 2009
74
0
0
Robiłam ja już kilka razy i zawsze mięso troszkę rozklepywałam potem przyprawki i na noc do lodówy;) a zapiekałam surowe, bez wcześniejszego smażenia. Zawsze było mięciutki i soczyste
 

kinia260579

Member
Lis 15, 2007
432
0
0
a czy ten przepisik nadaje sie do zapiekania calej karkowki? jak myslicie? czy jednak lepiej w plastry ja ...
 

marta.larsen

Member
Lis 17, 2006
142
0
16
mam pytanie do autorki przepisu,

jestem bardzo ciekawa czy da sie go zaadaptowac do innego rodzaju miesa?
karkowka byla wspaniala
czy ktos myslal mmoze o dodaniu pora zamiast cebuli?
bede wdzieczna za wszelkie sugestie
 

frigg

Member
Mar 23, 2006
774
1
0
Por ma swój specyficzny smak, ale dlaczego nie?

Ja zrobiłam to danie w sobotę z przyprawą zalecaną przez Autorką - moją koleżankę Beatkę. Przyprawa to grilowa klasyczne może być Kamisa, a ja dałam Kotanyi - duzo w niej kminku. Zasypałam sporo nawet rozbite kawałki mięska. Wcale w gotowej nie razi ten kminek. Nieczęsto tu ostatnio zaglądam.. Przepraszam , że dopiero teraz piszę.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy