Nigdy nie jadłam smakiji, ale chyba sobie kupie dla porównania... Dzis rano to wyprodukowałam na sniadanie:
200 g mleka wlałam do rondelka, dosypałam 20 g grysiku, wbiłam jajko, posoliłam odrobinę i wsypałam 10 g cukru waniliowego. Porządnie wymieszałam trzepaczką, postawiłam na małym ogniu i gotowałam aż zgęstniało, mieszając cały czas. Potem jeszcze ubijałam, aż troche przestygło, dołozyłam stopniowo 2 łyzeczki (10 g) kwasnej śmietany 12%. Do miseczki, i zajadać ze smakiem
200 g mleka wlałam do rondelka, dosypałam 20 g grysiku, wbiłam jajko, posoliłam odrobinę i wsypałam 10 g cukru waniliowego. Porządnie wymieszałam trzepaczką, postawiłam na małym ogniu i gotowałam aż zgęstniało, mieszając cały czas. Potem jeszcze ubijałam, aż troche przestygło, dołozyłam stopniowo 2 łyzeczki (10 g) kwasnej śmietany 12%. Do miseczki, i zajadać ze smakiem

