kas1986 @ 11 Dec 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=920033No właśnie Ilona![]()
Ja i domownicy uwielbiamy keksy z dużą ilością bakalii, ale jak do tych słodkich suszonych owoców dodam jeszcze szklankę cukru to umrę z przesłodzenia. Z drugiej strony plusem byłby fakt, że więcej niż jeden kęs nie przejdzie
Bez przesady, ja jem ten keks czesto, ale ani ja ani domownicy nie umarlismy jeszcze z przeslodzenia
. I jak widac reszta cincinek i ich domownicy tez nie poumierali.
Mozna zmiejszyc ilosc cukru nawet o polowe, jak ktos lubi nieslodkie ciasta. Ja nie lubie przeslodzonych, ale to nie jest za slodkie IMO. Moje bakalie nie sa strasznie slodkie, zazwyczaj dodaje suszone zurawiny, ktore nie sa w samie w sobie za slodkie, za to doskonale komponuja sie ze slodycza ciasta. No chyba, ze ktos sie wiecznie odchudza i unika cukru, ale wtedy to chyba sobie trzeba darowac jedzenie ciast w ogole![]()
![]()
syso @ 11 Dec 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=920039No chyba, ze ktos sie wiecznie odchudza i unika cukru, ale wtedy to chyba sobie trzeba darowac jedzenie ciast w ogole
Nie trzebaMożna moj serrrnik zrobić![]()
![]()
![]()
syso @ 11 Dec 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=920133kas, moim zdaniem cukier wplywa nie tylko na sma ale tez na strukture ciasta, powoduje taka lepkosc, ktora wlasnie lubie w tym keksie.![]()
A tak na marginesie, to chcialabym, zeby moje dzieci tez nie uzywaly cukru![]()
I stąd moje pytanie o możliwość obcięcia ilości bez zmiany w strukturze (ale to ubijanie podpowiada, że trochę trzeba będzie dodać).Trzeba będzie spróbować metodą prób i błędów, bo wygląda obłędnie![]()
![]()
doris71 @ 4 Jul 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=996764Piękny keks, a foremka mnie bardzo intryguje, Gucio pokaż ją, proszę!
Gucio @ 4 Jul 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=996598Obłędny i baaaaaaaaardzo smaczny![]()
z duzą redukcją cukru na rzecz bakali......![]()
![]()
![]()
Wygląda niezwykle kusząco.![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.