- Sty 6, 2007
- 4,044
- 0
- 0
Wielokrotnie wyprobowany przepis mojej babci.
Skladniki
5 kg pomidorow rozgotowac i przetrzec przez sito
3 cebule ugotowac oddzielnie i przetrzec przez sito
mniej niz szklanka octu 6%
1 plaska lyzeczka pieprzu (czarnego)
ziele angielskie
lisc laurowy
1 lyzeczka slodkiej papryki
Przyprawy zmielic na mialko - mozna dodac inne w roznych ilosciach wedlug upodoban. Dodac 2 lyzeczki musztardy lub wiecej, lyzke soli.
Wszystkie skladniki gotowac do odparowania do gestosci musztardy, wkladac gorace do sloikow i pasteryzowac.
Skladniki
5 kg pomidorow rozgotowac i przetrzec przez sito
3 cebule ugotowac oddzielnie i przetrzec przez sito
mniej niz szklanka octu 6%
1 plaska lyzeczka pieprzu (czarnego)
ziele angielskie
lisc laurowy
1 lyzeczka slodkiej papryki
Przyprawy zmielic na mialko - mozna dodac inne w roznych ilosciach wedlug upodoban. Dodac 2 lyzeczki musztardy lub wiecej, lyzke soli.
Wszystkie skladniki gotowac do odparowania do gestosci musztardy, wkladac gorace do sloikow i pasteryzowac.